Fotokurs | White Balance

Hvitbalansen brukes for å få riktige farger på bildene. Lyset har forskjellig tempratur/ farge ute og inne. Det er også forskjell på fargen /tempraturen på overkyetlys og sollys. Du har kanskje lagt merke til at når det er overskyet er lyset mye mer blått?

Det letteste er å sette kamera sin hvitbalanse på A (Auto) som regel gjør kamera en god jobb da. Hvis ikke kan du velge den manuelt. Kamera har en rekke symbol for hvitbalanse sol for solskinn en sky for overskyet. Disse tegnene sier seg selv hva de skal brukes til. Om ikke det fungere kan du stille inn riktig Kelvin selv med tallverdier.

Dette er imidlertid kun noe du trenger å tenke på om du fotograferer på jpg, hvis du fotograferer RAW format justerer du dette i etterkant.Vi i ART FOTO fotograferer i RAW format og justerer dette med et trykk i Lightroom. Vi bruker et fargekart fra X-Rite for å få det helt korrekt, men til hjemme bruk kan du fint bare bruke øyemål.

 

For å få riktig hvitebalanse og full kontroll på fargene, bruker vi fargekart når vi fotograferer.

For å få riktig hvitbalanse og full kontroll på fargene, bruker vi fargekart når vi fotograferer.

 

 

 

 

 

 

ART FOTO fotografene består av et team av utdannede fotografer. Vi holder til  på grensen mellom Haugesund, Karmøy og Tysvær kommune. Vi fotograferer  barn, familie, konfirmasjon, bryllup, skole, barnehage, reklame og bedrifter. I tillegg holder vi også fotokurs både til proffesjonelle og den glade amatør. – See more at: http://studio.art-foto.no/blog/#sthash.YDU1KzpM.dpuf

no comments
Kommentarer

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

BLOG

FOLLOW US

Menu